Plukken
Als uw hond ruwharig is heeft uw hond ene pluk of een stripvacht. De vacht is ruw en komt wat losser in de haarzakjes te staan na verloop van tijd. Dit gebeurt bij uw hond elk half jaar. Tenzij u elk half jaar naar onze trimsalon Lucky’s Dream Team komt. Wij (trimmers) helpen de natuur een handje. Wij zorgen namelijk ervoor dat de vacht van uw hond weer netjes in model is.

Alleen ruwharige honden worden geplukt. Deze vachtsoort bestaat uit twee lagen. De bovenste laag noemen we dekharen en de onderste laag noemen we de onderwol.

Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen. De haren worden met wortel en al verwijderd. Wordt dit niet op tijd verwijderd, dan krijgt uw hond er last van. Uw hond gaat zich veel krabben waardoor er wondjes ontstaan. Ook is het geen pretje voor u, want in uw huis zult u veel haren vinden.

Ruwharige honden
Bij ruwharige honden zien we een duidelijke rui waarbij alle dekharen in een keer loslaten. De dekharen zitten in diepe haarzakjes, waardoor ze er niet zelf uit vallen en moeten we de natuur een handje helpen. Een ruwharige hond zal minder snel in de klit raken.

Hoe werkt plukken?
Het plukken doen we met de haargroei richting mee. We nemen kleine plukjes tegelijk. Wanneer er te ruw geplukt wordt trekt men de ondervacht mee en wordt de huid van de hond beschadigd. Na een plukbeurt mag uw hond ook niet in bad. Zo voorkomt u huidirritaties van uw hond.

Ruwharige vacht niet scheren of knippen
Het is niet de bedoeling om een ruwharige vacht te scheren en/of te knippen. De haarstructuur gaat dan veranderen. De kans bestaat dat er na een keer knippen en/of scheren de vacht niet meer geplukt kan worden. Het gevolg is dat u vaker naar een trimsalon moet om uw hond in model te houden doormiddel van scheren. Uw hond kan ook huidproblemen krijgen, want het dekhaar blijft wel zitten.

Twee keer naar de trimsalon
Heeft uw hond een plukvacht, dan komt u twee keer per jaar naar trimsalon Lucky’s Dream Team in Deventer. Het is belangrijk niet na 4 maanden te komen. Een plukvacht moet goed plukrijp zijn. We willen de huid en vacht van uw hond geen geweld aan doen. Een plukhond komt elk half jaar. Er zijn natuurlijk uitzonderingen met vachten die moeilijk te plukken zijn. Wij raden dan aan iets langer te wachten tot uw hond toe is aan een trimbeurt. Wij willen de hond, huid en vacht geen schade aan brengen.

Vier keer naar de trimsalon
Wilt u niet dat uw hond geheel “bloot” wordt geplukt, dan kiest u voor strippen. Het haar van uw hond blijft wat langer. Hierdoor ziet het er natuurlijker uit. Wel moet u 4 keer per jaar naar de Trimsalon in Deventer komen.

Meer behandelingen.