Half langharige honden zijn niet geschikt voor een furminator behandeling. Maar uw hond heeft wel een verhaarprobleem. Denkt u hierbij aan Pool Honden, Golden Retrievers, Berner Senner, Sint Bernard etc.

Voor deze honden is het belangrijk om ze ongeveer 2 tot 4 keer per jaar flink te ontwollen. Wij van hondentrimsalon Deventer helpen uw hond sneller door de verhaar periode heen.

Helaas is het probleem zo groot dat er wel een halve vuilniszak gevuld kan worden met onderwol.

Voorkom oververhitting hond
Het is belangrijk om tijdig de onderwol te verwijderen. Uw hond krijgt er namelijk last van vooral in de zomer. In de zomer krijgen ze dan last van oververhitting. Uw hond kan door overtollige onderwol klitten krijgen (vervilting). Na verloop van tijd kunt u dit niet meer borstelen. De enige oplossing is dan nog het hanteren van de tondeuse. Dit is natuurlijk erg jammer en zonde van de vacht van uw hond. Uw hond kan door scheren namelijk een vollere vacht terug krijgen. Wees dus op tijd.

Behandeling ontwollen
De behandeling bestaat uit een wasbeurt en daarna wordt uw hond gedroogd met een waterblazer. De waterblazer zorgt er voor dat er veel onderwol wordt uitgeblazen. Als uw hond droog is kammen wij e hond door en gebruiken daarbij verschillende materialen waaronder de herdershark. Na de behandeling van een uur is het tijd voor een rustmoment voor uw hond.

Meer behandelingen.